Geplaatst op Geef een reactie

Aktie Be-Life – gratis Vitamine D3

Vitamine DBe-Life is een gerenommeerd bedrijf dat onder andere voedingssupplementen levert. Onderdeel van Be-Life zijn ook Aprolis, Phytonorm en Aromaflor.

Als welkoms-actie bieden wij, zolang de voorraad strekt, gratis 60 capsules Vitamine D3 bij een minimale bestelling van 30€ aan Be-Life producten.  De komende dagen worden er nog meer producten aan de webshop toegevoegd.

Vitamine D voedingssupplement als aanvulling

Voedingssupplementen kunnen eraan bijdragen dat je je lichamelijk en geestelijk lekker blijft voelen. Extra vitamines en mineralen als het je even niet lukt een gezonde leefstijl aan te houden. Of in situaties waarin je behoefte extra hoog is, zoals bij zwangerschap, ouder worden, stress, sport of een chronische ziekte. Er zijn ook supplementen voor een specifiek gezondheidseffect. Vitamine D vult aan.

Aanbevelingen overheid

De Gezondheidsraad adviseert een aantal doelgroepen om voedingssupplementen te nemen. Kinderen tot 4 jaar, senioren, zwangere vrouwen en personen met een donkere huid of die weinig buiten komen hebben extra vitamine D nodig.

Lees hier de samenvatting van het advies van de Gezondheidsraad over suppletie met Vitamine D.

Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden. Bij kinderen in de groei zorgt het ervoor dat calcium en fosfor uit de voeding in de botten en tanden worden vastgelegd. Later is suppletie nodig om voldoende kalk in de botten te houden.

Vitamine D is belangrijk om je weerstand op peil te houden en om spierkracht te behouden. Dit laatste is onder andere belangrijk om vallen bij ouderen te voorkomen.

Er is de laatste tijd steeds meer belangstelling voor de rol van vitamine D in de hersenen.

Kortom: extra vitamine D kan nuttig zijn.

Waar zit vitamine D in?

Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Dat gebeurt in de huid onder invloed van zonlicht.

Wie hebben er baat bij vitamine D?

Kinderen

De Gezondheidsraad adviseert om kinderen tot vier jaar dagelijks 10 microgram extra D te geven.

Zwangere vrouwen

Vrouwen die zwanger zijn hebben dezelfde dosering als kinderen nodig.

Senioren

Alle vrouwen tussen de 50 en 70 jaar hebben baat bij dagelijks 10 microgram extra D, ongeacht huidskleur of hoeveelheid zonlicht. Iedereen van 70 jaar en ouder (mannen en vrouwen) wordt geadviseerd 20 microgram D te slikken.

Gesluierde vrouwen en mensen met een donkere huidskleur

Voor vrouwen die een sluier dragen, is het advies dagelijks 10 microgram extra D in te nemen. Voor kinderen en volwassenen met een donkere huidskleur of die onvoldoende buitenkomen, geldt eenzelfde dosering.

Referentie-inname: 5 microgram

Veilig: 100 microgram*

*In Nederland is er een wettelijk maximum van 75 microgram

Bron: https://supplementinfo.nl/vitamine-d/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.